Bolu Ziraat Odası > Haberler > 2024/2025 bitkisel üretim destekleri

2024/2025 bitkisel üretim destekleri

2024/2025 bitkisel üretim destekleri 4 ana kalemden oluşmaktadır.
📌Temel destek: ÇKS de kayıtlı tüm üreticiler
📌Planlı üretim: Planlı üretim kapsamındaki ürünleri münavebeye uygun olarak uygun havzada üreten tüm üreticiler
📌Su kısıtı Destegi: Su kısıtı havzalarında kararda belirlenmiş ürünleri sulu alanlarda üreten tüm üreticiler
📌Sertifikalı Tohum desteği: Yurt içinde sertifikalı üretilmiş sertifikalı tohum kullanan tüm üreticiler destek alacaktır.
Tüm bunlara ilave olarak maliyetler satış fiyatının altında kalması durumunda stratejik ürünlerde fark ödemesi desteği uygulanacaktır.
Temel destek ve Planlama destek rakamı ve katsayılar mazot ve gübre girdi fiyatları baz alınarak hesaplanmıştır.
Katsayı ve katsayı değeri her yıl mazot ve gübre fiyatlarına göre güncellenecektir.
Üreticilerimizin mazot gübre ve tohum olmak üzere 3 girdisinin karşılanması hedeflenmiştir.
Temel destekte mazotun yüzde 50'si gübrenin yüzde 25'i
İlave planlama desteği ile Mazotun yüzde 100'ü ve gübrenin yüzde 50'sini karşılanacaktır.
Su kısıtlı desteği ile belirlenmiş ürünleri münavebeye uygun olarak üreten üreticilere mazot ve gübre maliyetlerinin tamamı ödenecek.
Sertifikalı tohumluk desteğinde ise mahsul ile sertifikalı tohumluk arasındaki farkı en aza indirecek bir destek rakamı belirlenmiştir.
Bunlara ilave olarak organamineral gübre, organik tarım ve iyi tarım destekleri devam etmektedir.