Bolu Ziraat Odası > Haberler > BZO Yönetim Kurulu Başkanı Özer'den patates enflasyonu iddialarına yanıt

BZO Yönetim Kurulu Başkanı Özer'den patates enflasyonu iddialarına yanıt

BZO Yönetim Kurulu Başkanı Özer'den patates enflasyonu iddialarına yanıt. Bolu Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Özer, patates fiyatlarının son aylarda sabit kaldığını açıkladı. TÜİK raporlarına karşın, patates üreticilerinin düşük fiyatlarla mücadele ettiğini ve stoklarda sorun olmadığını belirtti. Çiftçinin emeğinin korunması vurgulandı. Bolu Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Özer, son dönemde patates fiyatlarındaki artış iddialarına açıklık getirdi. TÜİK'in raporlarına karşın, patates üreticilerinin düşük fiyatlarla mücadele ettiğini ve fiyatların sabit kaldığını belirtti. İşte detaylar. Patates Fiyatlarındaki Sabit Durum Özer, TÜİK'in aylık en çok artan tarım ürünleri listesinde patatesin yüzde 14,05 ile öne çıkmasına rağmen, gerçekte patates fiyatlarının son üç aydır değişmediğini vurguladı. Altı aydır 11 ile 13 lira arasında değişen patates fiyatlarının, enflasyon haberlerinin aksine, sabit kaldığını ifade etti. Çiftçinin Durumu ve Fiyat Sabitliği Özer, Çiftçinin emeğinin korunması gerektiğini belirterek, patates fiyatlarının yılbaşından bu yana sabit olduğunu ve söküm mevsiminden bu yana 12-13 lira aralığında seyrettiğini aktardı. Seçim dönemlerinde ortaya çıkan yanlış algıların, gerçek durumu yansıtmadığını dile getirdi. Patates Stok Durumu nedir?
Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı, patates stoklarında herhangi bir problem olmadığını, depolarda yeterli miktarda patates bulunduğunu ve bahar dönemine kadar stokların yeterli olacağını belirtti. Çiftçinin emeğinin spekülasyon konusu yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, patates fiyatlarındaki sabitliğin altını çizdi. BOLU GÜNDEM HABER