Bolu Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Bolu Ziraat Odası > Haberler > Bakanlığımıza Bağlı Kooperatiflerin Anasözleşme İntibak Süreci Başladı.

Bakanlığımıza Bağlı Kooperatiflerin Anasözleşme İntibak Süreci Başladı.

Bakanlığımıza Bağlı Kooperatiflerin Anasözleşme İntibak Süreci Başladı.Gerek 7339 sayılı Kanun, gerek değişik tarihlerde çıkan ve Kooperatifler Kanunu'nun bazı maddelerini değiştiren ya da eklemeler yapan kanunlar, gerekse de günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ekonomik ve sosyal alandaki gelişmelere paralel olarak, tarımsal kalkınma kooperatifi, sulama kooperatifi ve su ürünleri kooperatifi anasözleşmelerinde gerekli değişiklikler yapılmış ve hazırlanan örnek ana sözleşmeler Bakanlık Makamının 25.01.2024 tarihli ve E-98096904-205.02-11909329 sayılı Olur'u ile yürürlüğe konulmuştur. Hazırlanan anasözleşmeler Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde üretici örgütleri-kooperatif anasözleşmeleri sekmesi içerisinde yer almaktadır.

26 Ekim 2021 tarih ve 31640 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7339 sayılı Kanun ile Kooperatifler Kanunu'na eklenen geçici 9 uncu maddesinde: "Kooperatifler ve üst kuruluşları, anasözleşmelerini en geç üç yıl içinde bu Kanun hükümlerine intibak ettirmek zorundadır. Anasözleşmelerini intibak ettirmeyen kooperatif ve üst kuruluşları dağılmış sayılır." hükmü yer almaktadır. Buna göre ilimizde bulunan Tarımsal Kalkınma, Sulama ve Su Ürünleri kooperatifleri 26 Ekim 2024 tarihine kadar anasözleşme intibaklarını yapmak zorundadırlar. Aksi takdirde ilgili kanuna göre dağılmış sayılacaklardır. Konu ile ilgili bilgi almak için İl Müdürlüğümüze başvurulabilir.

Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet talep ve görüşleriniz için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.